Hoogwerkers en schaarliften: veilig werken op hoogte


Hoogwerkers en schaarliften zijn onmisbaar wanneer er op hoogte gewerkt moet worden. Het werken op hoogte brengt echter ook de nodige risico's met zich mee. Daarom is het van groot belang om veilig te werken met hoogwerkers en schaarliften. In deze blog, gebracht door Terramax, gaan we dieper in op enkele belangrijke aspecten van veilig werken op hoogte.

De juiste training

Een hoogwerker of schaarlift besturen is niet zomaar iets wat je even doet. Het is belangrijk om eerst de juiste training te volgen voordat je met deze machines aan de slag gaat. Bij Terramax hoogwerkers bieden we dan ook verschillende opleidingen aan om veilig te kunnen werken met deze machines. Zo leer je onder andere hoe je de hoogwerker of schaarlift moet bedienen, hoe je veilig op hoogte werkt en hoe je de machine correct onderhoudt.

Een risicoanalyse maken

Voordat je op hoogte gaat werken, is het belangrijk om een risicoanalyse te maken. Hierbij breng je alle mogelijke risico's in kaart en bedenk je hoe je deze kunt vermijden of minimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer, de staat van de ondergrond en de omgeving waarin je werkt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en de werkomgeving hierop aan te passen.

Veiligheidsmaatregelen

Om veilig te kunnen werken met hoogwerkers en schaarliften zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen. Denk hierbij aan het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, het beveiligen van de werkomgeving en het gebruik maken van de juiste valbeveiliging. Bij Terramax hoogwerkers adviseren we onze klanten dan ook graag over de juiste veiligheidsmaatregelen voor hun specifieke situatie.

Onderhoud

Het regelmatig onderhouden van hoogwerkers en schaarliften is van groot belang voor de veiligheid op de werkvloer. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de machines, maar voorkomt ook dat er onveilige situaties ontstaan door bijvoorbeeld een storing of defect. Bij Terramax hoogwerkers bieden we dan ook een uitgebreide service aan voor het onderhoud en de reparatie van hoogwerkers en schaarliften.


Bij Terramax hechten we veel belang aan veiligheid en duurzaamheid. Onze hoogwerkers en schaarliften zijn dan ook uitgerust met de nieuwste technologieën om veilig werken op hoogte mogelijk te maken. Bovendien bieden we onze klanten de mogelijkheid om onze machines te leasen, huren of kopen met gunstige afbetalingsvoorwaarden.

Conclusie

Veilig werken op hoogte is van groot belang om ongevallen te voorkomen. Door de juiste training te volgen, een risicoanalyse te maken, veiligheidsmaatregelen te nemen en het onderhoud van de machines goed bij te houden, kan er veilig gewerkt worden met hoogwerkers en schaarliften. Bij Terramax helpen we dan ook graag bij het vinden van de juiste oplossingen voor veilig werken op hoogte.

 

Contacteer Ons | Terramax | NL

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken voor een offerte op maat. Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of bel ons.

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Terramax

Heeft u vragen of opmerkingen? stuur ons een bericht. We helpen u graag verder.

contacteer ons

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Laatste nieuws

Terramax

Heeft u vragen of opmerkingen? stuur ons een bericht. We helpen u graag verder.

contacteer ons

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker